Do góry

Napoje Przepis na:

Nalewka Mandarynkowa

Napoje

Autor: loczek97

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 16.09.2009

Odsłon: 11090

Zaletą tego trunku jest to, że nie musi dojrzewac.

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skórkę Mandarynkową zalewamy w słoju spirytusem.Zamykamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na dwa dni.

  2. Następnie płyn zlewamy do butelki.

  3. Z cukru i jednej szklanki wody robimy syrop.Do gorącego syropu stopniowo wlewamy nalewkę, cały czs mieszając.

  4. Całośc zlewamy do czystej butelki i zostawiamy do sklarowania.

  5. Po dwóch tygodniach zlewamy czysty płyn bez osadu.Pozostały osad filtrujemy przez bibułe lub gęste płótno i łączymy z nalewką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń