Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą tego trunku jest to, że nie musi dojrzewac.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Składniki
Skórkę Mandarynkową zalewamy w słoju spirytusem.Zamykamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na dwa dni.
Następnie płyn zlewamy do butelki.
Z cukru i jednej szklanki wody robimy syrop.Do gorącego syropu stopniowo wlewamy nalewkę, cały czs mieszając.
Całośc zlewamy do czystej butelki i zostawiamy do sklarowania.
Po dwóch tygodniach zlewamy czysty płyn bez osadu.Pozostały osad filtrujemy przez bibułe lub gęste płótno i łączymy z nalewką.