Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wypatrzyłam u Gosi. Naleweczka przygotowana w ten sposób jest pyszna, rozgrzewająca i słodziutka. Polecam!
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13160
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 109
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22692
Smak wiosny!
Odsłon: 394
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 342
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13160
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 109
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22692
Smak wiosny!
Odsłon: 394
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 342
Składniki
Orzechy myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy, nacinamy skórkę nożem (4 nacięcia w dowolnym miejscu). Tak przygotowane orzechy wrzucamy do słoika, dodajemy gwiazdki anyżu, całość zalewamy alkoholem. Słoik zakręcamy i odstawiamy na 5 dni. Po pięciu dniach zagotowujemy wodę z cukrem. Od momentu zagotowania syrop gotujemy na wolnym ogniu przez kilka minut, następnie studzimy. Zimny syrop wlewamy do orzechówki. Słoik ponownie zakręcamy i odstawiamy na 6 tygodni. Po tym czasie nalewkę przecedzamy przez gazę i zamykamy w butelce. Smacznego.