Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na zimowe wieczory :D Póki co ,wersja demo ;) Na całość troszkę trzeba poczekać.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Truskawki płuczemy ,przebieramy i usuwamy szypułki. Wrzucamy do dużego słoika i zasypujemy cukrem. Po 24 h zalewamy wódką ,dodajemy listki mięty i odstawiamy na 30 dni w słoneczne miejsce. Co jakiś czas potrząsamy słoikiem. Zlewamy nalew do butelek ,przerzedzając przez gazę i odstawiamy na pół roku.