Do góry

Desery Przepis na:

Napoleonka na krakersie

Desery

Autor: fRESSKA

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1718

Dodano: 27.01.2008

Odsłon: 17648

Słonawy smak krakersów wydobywa słodycz kremu. Jedyne ciastko, które robi siś szybciej, niż je ! ! :)

Składniki

  • krem do karpatki
  • masła lub masła roślinnego, 25 dag
  • ajerkoniak (mozna dać jak ktoś chce), 100 ml
  • cukier z prawdziwą wanilią lub cukier waniliowy, 2 opak
  • duża paczka krakersów
  • cukier puder do posypania
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować krem do karpatki zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając 2 opakowania cukru z prawdziwą wanilią lub cukier waniliowy. W tarkcie miksowania z masłem dodać ajerkoniak, o ile ciastka nie są przeznaczone dla dzieci. Przełożyć krakersy kremek, korzystając ze szprycy cukierniczej lub zwykłej łyzeczki. Schłodzić. Posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń