Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,lekki i wilgotny placuszek.Jest bardzo latwy w wykonaniu i idealny do popoludniowej kawki lub herbatki.Przypomina mi dziecinstwo, kiedy to goracy jeszcze placek i szklanka mleka do popicia stanowily idealne sniadanko:)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 783
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 119
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 783
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 119
Składniki
Do wysokiego naczynia wsypac make,proszek do pieczenia,cukier ,cukier waniliowy i skorke cytrynowa. Wbic jajka,dolac mleko,olej i aromat smietankowy a nastepnie dokladnie wymieszac mikserem na jednolita mase.
Nektarynki pokroic w kosteczke( Nektarynki mozna zastapic malinami,placek smakuje rownie doskonale)
Nagrzac piekarnik do 180 stopni. Blache wysmarowac tluszczem(ja osobiscie uzywam tluszczu w sprayu zeby zaoszczedzic kalorii:), wylac ciasto i ulozyc na nim owoce.Piec do momentu az ciasto sie zarumieni ok 50 min a nastepnie sprawdzic patyczkiem czy jest juz upieczone.( Owoce puszczaja duzo soku,wiec trudno jest przewidziec czas pieczenia)
Moza posypac cukrem pudrem.Smacznego:)