Do góry

Przekąski Przepis na:

NEMO pod pierzynką

Przekąski

Autor: sylwiakrk

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 388

Dodano: 19.06.2008

Odsłon: 5865

rybka nieco inaczej

Składniki

  • ryby - najlepiej dorsz, morszczuk albo czarniak, 2, 3 duze filety
  • zupki cebulowe Knorr, 2 szt.
  • śmietana 18 i 30%, 2 kubki
  • pieprz do smaku
  • mleko
  • ser żólty lub typu mozarella
  • masło, 2 łyżki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryby rozmrażamy i moczymy w mleku przez ok. pół godziny. Formę do zapiekania smarujemy masłem i układamy na niej odsączone filety (można je wcześniej pokroić na mniejsze części), posypujemy dość obficie pieprzem i obiema zupami Knorr, nie solimy!! Na całośc wylewamy zmieszane śmietany. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w 190-200 st.C około 20 minut. Wyciągamy posypujemy startym serem lub układamy plasterki mozarelli i ponownie wkładamy do zezłocenia lub rozpuszczenia (w zależności od sera) na około 10 minut. Podajemy z ryżem i jaką chcemy sałatą Smacznego;)

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: czarniak

Zobacz więcej

Polecane przepisy: nemo

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń