Do góry

Przekąski Przepis na:

Niby leczo

Przekąski

Autor: agulaa

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 158

Dodano: 22.12.2009

Odsłon: 1268

lekkie i pożywne

Składniki

  • niewielkie cukinie, 4
  • baklażan, 1 większy
  • Papryka czerwona, 2
  • kiełbaski chorizo 5 małych lub 2 większe kiełbasy węgierskie
  • rozmaryn, czosnek, bazylia, sól, pieprz
  • pomdory bez skórki, 1 puszka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełbaskę wysmażyć( puszcza taki smakowity czerwony tłuszczyk)- powinna być na tyle tłusta, że nie będzie potrzebne smażyć na oliwie. Dodać pokrojoną w paski paprykę, po kilku minutach cukinię i bakłażana. Dolać pomidory. Doprawić ziołami, sola i pieprzem i dusić pod przykryciem.

  2. Podawać obficie posypane świeżą bazylią z bagietką ziołową:)

  3. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulaa 22 grudnia 2009 Mirabellko cieszę się, że Ci się podoba. Jakbyś się kiedyś zdecydowała spróbować, to z czystym sumieniem polecam kiełbaskę węgierska, zdecydowanie tańsza niż chorizo, a smak prawie identyczny. pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 22 grudnia 2009 Ta potrawa przypomina mi schyłek lata, bo wtedy najczęściej ją jemy, kiedy jest zatrzęsienie warzyw. Wprawdzie bez chorizo, ale kiedyś na pewno w nią zainwestuję, choćby z ciekawości by zobaczyć, jak smakuje :) I te zioła... mniam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń