Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, niezbyt pracochłonne, efektowne ; )
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Jajka zmiksuj z olejem i kefirem.
Mąkę wymieszaj z cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i kakao.
Połącz masę jajeczną i dodaj do niej pokrojoną w kosteczkę czekoladę, po czym wymieszaj.
Nakładaj do natłuszczonych foremek na 3/4 wysokości i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na ok. 25 minut.
Po wyjęciu i ostudzeniu babeczki możesz polać czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej i udekorować płatkami białej czekolady lub w inny dowolny sposób. Smacznego ! *mi z podanych proporcji wyszło 19 dużych babeczek : )