Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 144
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 295
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1522
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 144
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 295
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1522
Składniki
na maśle podsmażamy poszatkowaną cebulę i pokrojoną na kawałeczki kiełbaske; pomidora kroimy na paseczki lub platerki,plaster sera żółtego również kroimy na paski; jajka wbijamy najpierw do miseczki,tam roztrzepujemy (możemy posolić lub popieprzyć do smaku) i zalewamy smażące sie na maśle cebulę z kiełbaską; na tym od razu układamy kawałki pomidora,posypujemy szczypiorkiem, dodajemy żółty ser i na małym ogniu smażymy pod przykrywką NIE MIESZAJĄC; sprawdzamy co jakiś czas czy już powstaly w ten sposób placuszek jest ścięty na górze i czy ser się rozpuścił; najlepsza do tego smażenia jest patelnia teflonowa; usmażony w ten sposób placek podajemy z keczubem lub majonezem;