Do góry

Przekąski Przepis na:

Niemiecka sałatka ziemniaczana

Przekąski

Autor: myszaaa

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 110

Dodano: 17.12.2007

Odsłon: 13076

Prosty i przepyszny dodatek do wszystkich mięs z grilla i patelni.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie,zostawić do ostudzenia. Czosnek i cebule drobno posiekać,wymieszać z majonezem i wstawić do lodówki. Jajka obrać i drobno posiekać. Wystudzone ziemniaki pokroić w kostkę o wielkości ok.1cm ,dodać posiekane jajka,połączyć z przygotowanym wcześniej majonezem,wymieszać. Doprawić do smaku sola i pieprzem, opcjonalnie można dodać szczypiorek (ładnie wygląda). Podawać schłodzoną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pumcia 01 stycznia 2009 To nie jest prawdziwa salatka ziemniaczana niemiecka!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń