Do góry

Dania główne Przepis na:

Nototenia i pieczone ziemniaki

Dania główne

Autor: fiorof

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 171

Dodano: 27.11.2012

Odsłon: 3093

Czas na rybkę!

Składniki

  • nototenia, 4 sztuki
  • 3 duże ziemniaki
  • por
  • pieprz, sól
  • olej
  • ząbek czosnku
  • limonka, 1
  • Natka pietruszki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybki należy oczyścić, umyć. Następnie przyprawiamy ryby solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z limonki. Możemy użyć również przyprawy do ryb

  2. Rybki pieczemy w piekarniku w 160 stopniach przez 15 minut w rękawie do pieczenia (wcześniej polewamy ją olejem).

  3. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plastry. Smażymy je na patelni bądź w piekarniku w małej ilości tłuszczu.

  4. Podajemy oczywiście z posiekana natką pietruszki i porem. Nasze danie jest gotowe! :) Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń