Do góry

Dania główne Przepis na:

nóżki w panierce

Dania główne

Autor: karinaa

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 68

Dodano: 04.05.2009

Odsłon: 2271

Danie jest szybkie i smaczne. do tego jakże pomyslowe

Składniki

  • nóżki z kurczaka, 2
  • cebula, 1 duża
  • jajko, 1
  • mąka
  • bulka tarta
  • przyprawa do kurczaka
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. nóżki kurczaka pozbawiamy kości małym ,ostrym nożykiem tak by ni uszkodzić mięsa i by powstały płaty.nie rozbijamy tluczkiem.

  2. mięso umyć,osuszyć i doprawić solą,przyprawami,ułożyć na półmisku. skroi na to cebule i odstawić do lodówki na pół godz.następnie obtoczyć w jajku, bułce i mące. smazymy na oliwie na wolnym ogniu aż nabierze złotego koloru

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń