Do góry

Przekąski Przepis na:

Nugettsy kokosowe

Przekąski

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1920

Dodano: 27.05.2009

Odsłon: 14831

Oryginalne i ciekawe. Jak wiele innych - mój własny pomysł. :)

Składniki

  • pierś z kurczaka, duża podwójna
  • świeży imbir, kawałeczek
  • sól i biały pieprz, do smaku
  • syrop z ananasów lub brzoskwiń, pół szklanki
  • panierka (kokos, bułka tarta, płatki kukurydziane), wszystkiego po trochu
  • jajko, 1 szt
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte mięso pokroić na kawałki, natrzeć solą, pieprzem i startym imbirem, zalać syropem i zostawić minimum na godzinę (najlepiej na noc).

  2. Przygotować panierkę, tj. pokruszyć płatki, dodać kokos i bułkę (lepiej, żeby bułki było trochę więcej niż reszty). W drugim talerzu roztrzepać jajko. Obtaczać mięso w jajku i panierce, smażyć na złoty kolor.

  3. Świetnie smakuje z młodymi kartofelkami i pietruszką oraz brzoskwiniami z zalewy, do których wkładam odrobinę borówek lbu żurawiny. Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alik 19 lutego 2011 Ciekawe, ciekawe. Jadlam kiedys podobnie panierowane krewetki i byly super, wiec mysle, ze twoj przepis jest napewno wart uwagi!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń