Do góry

Przekąski Przepis na:

OBIADOWA SAŁATA

Przekąski

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 742

Dodano: 04.08.2009

Odsłon: 12080

Sałata lodowa+ feta, do obiadu, ale ze skrzydełkami z grilla tez pyszna, polecam.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sałatę kroimy, bądż drobimy, papryki żółta, czerwona w kostkę ok. 1 sztuka mniejsza, 3 ogórki kiszone w kostkę, sos włoski mieszamy z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami oleju i jeżeli ktoś lubi z 1 łyżką octu winnego, chyba że damy sos grecki. Pomidor w kostkę (najlepiej bez skóry), posypujemy słonecznikiem ok. 2łyżki, polewamy sosem, serem feta pokrojonym w kostkę, lekko mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń