Do góry

Przekąski Przepis na:

od święta i na codzień

Przekąski

Autor: betaww

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 22

Dodano: 16.03.2009

Odsłon: 2515

proste łatwe i wykwintne

Składniki

  • solone śledzie, 4
  • średnie marchewki, 3
  • duże cebule, 3
  • łyżki oleju, 4
  • suszonych grzybów, 6 dkg.
  • sól pieprz,majonez, 2 łyżki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ŚLEDZIE NAMOCZYĆ,OBRAĆ I WYJĄĆ OŚCI. OTRZYMANE FILETY PRZEKROIĆ WZŁUŻ I KAŻDY Z NICH ZAWINĄĆ W ROLMOPS.

  2. SUSZONE GRZYBY WYMYĆ W CIEPŁEJ WODZIE,GOTOWAĆ AŻ ZMIĘKNĄ, POKROIĆ W SŁOMKĘ. UMYTĄ I OBRANĄ MARCHEW ROZDROBNIĆ NA TARCE DO JARZYN. CEBULE OBRAĆ POKRAJAĆ W PLASTERKI. UTARTĄ MARCHEW POKRAJANĄ CEBULĘ I GRZYBY PODSMAŻYĆ NA OLEJU,DODAJĄC PARĘ ŁYŻEK WYWARU Z GRZYBÓW ORAZSÓL I PIEPRZ, PO CZYM UDUSIĆ NA MAŁYM OGNIU .

  3. PRZEZ 5/7 MIN.rOLMOPSY UŁOŻYĆ NA PÓŁMISKU I ZALAĆ MASĄ GRZYBOWĄ,EWENTUALNIE WYMIESZANĄ Z MAJONEZEM.JEST LEPSZA.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń