Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z serii: Zapasy na zimę! Trudno się bez nich obejść, gdy na zewnątrz zimno i pada śnieg. Mają niepowtarzalny smak.Idealne do sałatek, jako dodatek do obiadu i do kanapek.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
Po pierwsze trzeba przygotować wszystkie składniki, które będą nam potrzebne, czyli: Myjemy i obieramy marchewkę, myjemy koper i ogórki, obieramy czosnek i chrzan. Wyparzamy słoiki typu Wecka, przygotowujemy gumowe uszczelki i sprężyny. Na spód każdego słoika dajemy koper, następnie układamy ogórki. Staramy się układać je dość ciasno, aby weszło ich jak najwięcej, w zimie będą jak znalazł. U mnie do jednego słoika wchodzi, mniej więcej, 8- 9 ogórków średniej wielkości. Do słoików wrzucamy dodatki: chrzan, czosnek, marchewkę. Zagotowujemy wodę z solą. Słoną wodą zalewamy ogórki (gorącą). Woda powinna sięgać 3 cm poniżej brzegów słoi. W zależności od tego, jak ciasno ułożyliśmy ogórki, do słoika wchodzi około 1/2 l słonej wody, czasami trochę więcej. Słoiki (ich brzegi) dokładnie wycieramy suchą ściereczką, nakładamy suche gumowe uszczelki, pokrywy i sprężyny. Słoiki odstawiamy do ostygnięcia, następnie przekładamy do spiżarni.
Smacznego.