Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na ogórki konserwowe w troszkę innym wydaniu.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10508
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10508
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Ogórki opłukałem. Wymieszałem 4 szklanki zimnej wody z 4 łyżkami soli, zalałem ogórki i odstawiłem na 12 godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie wyjąłem ogórki, opłukałem i osuszyłem. Kwiatostany kopru umyłem i osuszyłem. Strąk papryczki chili naciąłem wzdłuż (usunąłem nasiona), posiekałem. Cebulę obrałem, pokroiłem w krążki . Wszystkie składniki oraz ziarenka pieprzu przełożyłem do umytych i wyparzonych słoików. Przygotowałem zalewę. Zagotowałem 4 szklanki wody z resztą soli i cukrem, wlałem ocet. Ogórki zalałem taką ilością płynu, aby sięgał 2 cm poniżej brzegu słoika. Szczelnie zamknąłem, wstawiłem do garnka z taka ilością wody, aby sięgała do ¾ wysokości słoików. Pasteryzowałem 30 minut w temperaturze 75 stopni C ( czas pasteryzacji rozpoczyna się wówczas, gdy woda osiągnie w/w temperaturę).