Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chodziły już za mną takie ogóreczki,wiem,że teraz to sama chemia...ale co tam..można sobie pozwolić raz na jakiś czas:)
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 384
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 384
Składniki
Ogórki namoczyć w zimnej wodzie na pół godz.po tym czasie opłukać pod bieżącą wodą. Na spód słoja u mnie na 1,20l,dałam koper,ząbki czosnku( nie obrane do końca,jak na zdjęciu ,ta łupinka daje smak i zapach) Ogórki ciasno ułożyć na stojąco,pozostałe już upychamy jak wejdą. Na wierzch dałam czosnek oraz koper. Wodę zagotowałam ze solą morską i gorącą zalewałam ogórki.Zakręciłam słoik suchą zakrętką i poczekam do jutra wieczora,kiedy będę mogła zjeść takiego ogóreczka:) Smacznego!