Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 828
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 54
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2054
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 828
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 54
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2054
Składniki
Umyte ogórki umieszczamy w kamionce lub słojach.
Włożyc wszystkie dodatki. Zalac wrzątkiem z solą. Po 4-5 dniach ogórki gotowe są do konsumpcji.
Jeśli robimy ogórki w słoikach, to po zalaniu matychmiast je zamknąc. W chłodnym miejscu przetrwają 2-3 miesiące.