Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 406
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15287
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3171
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 406
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15287
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3171
Składniki
Umyte ogórki umieszczamy w kamionce lub słojach.
Włożyc wszystkie dodatki. Zalac wrzątkiem z solą. Po 4-5 dniach ogórki gotowe są do konsumpcji.
Jeśli robimy ogórki w słoikach, to po zalaniu matychmiast je zamknąc. W chłodnym miejscu przetrwają 2-3 miesiące.