Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 983
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 368
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 584
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1088
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 983
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 368
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 584
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1088
Składniki
Umyte ogórki umieszczamy w kamionce lub słojach.
Włożyc wszystkie dodatki. Zalac wrzątkiem z solą. Po 4-5 dniach ogórki gotowe są do konsumpcji.
Jeśli robimy ogórki w słoikach, to po zalaniu matychmiast je zamknąc. W chłodnym miejscu przetrwają 2-3 miesiące.