Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki szwedzkie

Przetwory

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 09.07.2009

Odsłon: 44291

OGÓRKI MAJĄ WYRAZIŚCIE PIKANTNY SMAK.UROZMAICĄ NASZE MENU JAKO DODATEK DO MIĘSA LUB JAKO PRZYSTAWKA.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. NA DNIE SŁOIKA UŁOŻYĆ LIŚCIE SELERA.OGÓRKI PRZECIĄĆ WZDŁUŻ NA 3 CZĘŚCI TAK,BY PLASTRY TRZYMAŁY SIĘ NA PIĘTCE OGÓRKA.

  2. WKŁADAĆ PIONOWO DO SŁOIKA.NA WIERZCHU UŁOŻYĆ PLASTER POSOLONE CEBULI.

  3. ZALAĆ ZALEWĄ ,PASTERYZOWAĆ 10 MINUT

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasiulkaxi 15 września 2014 zalewy wystarczyło na 2 kg ogórków, z tym że ostre wyszły (octowo ostre), dlatego następnym razem dam mniej octu

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jacek1310 11 sierpnia 2009 Wszystko ok,ale ile ma być głównego składnika,OGÓRKÓW.???????????????

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 12 lipca 2009 Do ogórków nie dodajemy kopru.Położyłam go tylko do dekoracji,do zdjęcia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

miss52 12 lipca 2009 W przepisie nie ma nic na temat kopru?Na obrazku widnieje koper,dodawać czy nie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 10 lipca 2009 Ogórków tyle ile słoików chcesz zrobić,no i jakiej wielkości one są.Ja mniej więcej obliczam sobie ile słoików chcę zrobić i wtedy ilościowo dobieram zalewę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń