Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki w musztardzie

Przetwory

Autor: kuchareczka69

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 229

Dodano: 11.05.2008

Odsłon: 29621

.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki obrać pokroić na ćwiartki powkładać do słoików. Do każdeho słoika wsadzić 3 ziarna ziela angielskiego i liść laurowy. Ocet, wode, sól oraz cukier zagotować. Po wystudzeniu dodać musztarde. Ogórki zalać zalewą zakrecić wlożyc do garnka z woda gdy woda sie zagotuje gotować jeszcze 10 minut. Wyjąc z garnka postawic do gory dnem. Po około 2 tygoniach nadają sie do spozycia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

syzia14 08 sierpnia 2013 REWELACJA :):) polecam ,a jeszcze dodaję troszeczkę chili w proszku :):):)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

azymut5 21 sierpnia 2009 Ja robię podobne z tą różnicą, że do każdego słoiczka dodaje 2 lub 3 ćwiartki czerwonej papryki w zależności od wielkości słoika.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 20 sierpnia 2008 Ogóreczki są wspaniałe!!! Naprawdę polecam przepis! Takich ogórków sie w sklepie nie kupi- idealnie chrupiące, lekko słodkawe, kwaśne od octu, no super!!! Gorąco polecam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwcia 29 lipca 2008 robiłam w zeszłym roku,są super polecam,dobry dodatek do obiadu lub zakąska

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń