Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki na occie wzbogacone pietruszką, selerem, cebulą... polecam
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 299
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 475
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 299
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 475
Składniki
Składniki marynaty zagotować i odstawić do przestudzenia. Ogórki wypłukać, przygotować czyste słoiki. Do każdego nałożyć składniki przyprawowe, następnie ułożyć ogórki jasnym końcem do góry. Zalać zimną zalewą zakręcić i pasteryzować.
W oryginalnym przepisie jest wzmianka aby tylko zagotować ponieważ ogórki będą miękkie. No cóż zrobiłam tak raz po czym wyrzuciłam połowę ponieważ się zepsuły. Dlatego pasteryzuję min 7 minut.