Do góry

Dania główne Przepis na:

OGÓRKI Z CEBULĄ

Dania główne

Autor: justynka

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 141

Dodano: 05.08.2009

Odsłon: 13716

Sałatka do słoików na zimę.

Składniki

  • 4 kg ogórków,
  • 50 dag cebuli,
  • szklanka 10-proc. octu,
  • szklanka cukru
  • 3 szklanki wody,
  • pieprz ziarnisty,
  • gorczyca,
  • sól.
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki i cebulę pokroić w plasterki, posolić i odstawić na 24 godziny.

  2. Z wody,octu i cukru ugotować zalewę.

  3. Osączyć ogórki, cebulę i włożyć do wrzącej zalewy i gotować 10 min. na małym ogniu.

  4. Gorąca sałatkę przekładać do słoików i do każdego dodać 3 ziarenka pieprzu i pół łyżeczki gorczycy.

  5. Słoiki zakręcać i odstawić do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 16 sierpnia 2012 FAJNY I ŁATWY PRZEPIS,NA PEWNO ZROBIĘ BO OGÓRKÓW W TYM ROKU MNÓSTWO,POZDRAWIAM.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

justynka 28 lipca 2010 Trzeba dosmakować. Ja solę warstwami jak kroję a przed gotowaniem najwyżej jeszcze dosolę.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń