Do góry

Przetwory Przepis na:

OGÓRKI Z CHILI

Przetwory

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 09.07.2009

Odsłon: 49213

DLA WSZYSTKICH,KTÓRZY LUBIĄ PIKANTNE DANIA

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. OGÓRKI POKROIĆ NA PLASTRY,ZASYPAĆ SOLĄ I POZOSTAWIĆ NA 6 GODZIN ABY PUŚCIŁY SOK.NASTĘPNIE POSYPAĆ CHILI I ROZGNIECIONYM, CZOSNKIEM.

  2. ZAGOTOWAĆ OCET Z CUKRE,DODAC OLEJ,PRZESTUDZIĆ

  3. ZALEWĄ ZALAĆ OGÓRKI I ODSTAWIĆ NA OKOŁO 12 GODZIN.

  4. OGÓRKI PRZEŁOZYĆ DO SŁOIKÓW,ZALAĆ ZALEWĄ.

  5. PASTERYZOWAĆ 10 MINUT.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bunia1988 27 lipca 2014 Zrobiłam wyglądają smacznie. Ciekawi jak będą smakowały? Ja też:) napisze po skosztowaniu..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 08 grudnia 2009 Ogórki nie są aż takie tłuste a olej powoduje,że nie zrobią się z nich wióry.Zapewne w przyszłym roku wyjdą super.Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 08 grudnia 2009 Całkowicie zchrzaniłam przepis! Nie dodałam oleju, bo nie chciałam, żeby ogórki były tłuste i wyszły po prostu suche! Jakbym najpierw je zasuszyła i dopiero zamarynowała. Do tego całe chropowate i zupełnie bez smaku. Cóż może na następny rok wyjdą lepiej. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 05 sierpnia 2009 Tak jak przy ogórkach z czosnkiem myślę,że będą dobre za około dwa miesiące.Mam nadzieję,że będą smakowały bo ja je uwielbiam ze względu na ich pikantność.Pozdrawiam!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 05 sierpnia 2009 Uwielbiam pikantne dania i zrobiłam też te ogórki; za ile będą dobre? Napiszę jak wyszły; serdecznie pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń