Do góry

Przekąski Przepis na:

*Ogórki z chilli*

Przekąski

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 742

Dodano: 04.08.2009

Odsłon: 14727

Słodkie a pikantne. Wersja bez oleju, chrupiące- jędrne.Fajny smak.

Składniki

  • 1 szkl octu 10 %
  • 8 szkl wody
  • 10 łyżek cukru
  • 2,5 łyżki soli
  • 2-3 liście laurowe, 4-5 ziela ang.
  • marchew
  • ogórki
  • cebula
  • gorczyca
  • KOPER
  • chrzan
  • 2 łyżeczki chilli w proszku
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zalewę ( ocet, woda, cukier, sól, liść laurowy, zielę angielskie)zagotować, przestudzić. Wsypac 2 łyżeczki chilli w proszku, zamieszać. Wystarcza na 6-7 słoików litrowych, wypełnionych ogórkami.

  2. Do słoika wkładamy koper z nasionkami, kawałek korzenia chrzanu, 2 prążki cebuli, 2 plastry marchewki, płaską łyżeczkę gorczycy i ogórki, najlepiej małe. Zalewamy zalewą, pasteryzujemy 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń