Do góry

Przetwory Przepis na:

OGÓRKI Z CZOSNKIEM

Przetwory

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 15.07.2009

Odsłon: 30159

BARDZO LUBIĘ TEN PRZEPIS PONIEWAŻ UWIELBIAM CZOSNEK

Składniki

  • 3 KG OGÓRKÓW
  • 1/2 kg cebuli
  • 3 GŁÓWKI CZOSNKU
  • ZIELE ANGIELSKIE 4 ZIARENKA
  • LIŚĆ LAUROWY 3 SZTUKI
  • NA ZALEWĘ:1 SZKL CUKRU
  • 1 SZKL OCTU 10%
  • 2 SZKL WODY
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. OGÓRKI POKROIĆ NA PLASTRY.POSOLIĆ I ODSTAWIĆ NA GODZINĘ.CEBULĘ POKROIĆ W PÓŁKRĄŻKI,CZOSNEK W PLASTERKI.

  2. DODAĆ ZIELE ANGIELSKIE I LIŚĆ LAUROWY.WSZYSTKO WYMIESZAĆ,ODSTAWIĆ NA OKOŁO 12 GODZ.PO TYM CZASIE SPRÓBOWAĆ,DOPRAWIĆ WEDŁUG UZNANIA.

  3. OGÓRKI PRZEŁOZYĆ DO SŁOIKÓW.PASTERYZOWAĆ OKOŁO 15 MINUT.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

andzela2309 26 sierpnia 2010 Gotowac nie trzeba ale musi byc goraca aby cukier sie rozpuscil.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fefa31 05 sierpnia 2010 Wypróbowałam przepis godny polecenia!
Rewelacyjna Sałatka:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 05 sierpnia 2009 Moim zdaniem muszą odstać ze dwa miesiące,żeby nabrały właściwego smaku.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 05 sierpnia 2009 Zrobiłam te ogórki parę dni temu, napisę jak wyszły; za ile będzią dobre?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 28 lipca 2009 Zalewę dodajemy wraz z zielem angielskim i liściem laurowym.Odstawiamy na około 12 godzin.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 22 lipca 2009 Tak,to jest na trzy kilogramy ogórków.Dodatkowo ogórki puszczą swój sok.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marzena_1702 21 lipca 2009 Te proporcje do zalewy to na te trzy kilogramy ogórków, tak ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń