Do góry

Przetwory Przepis na:

OGÓRKI Z MIODEM

Przetwory

Autor: zabka81zabka

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 8

Dodano: 03.08.2009

Odsłon: 10955

Dodatek do potraw......

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki umyć i ze skórką pokroic w plastry lub ostrugać i pokroić w kostkę, posolić 2 łyżkami soli i odstawić na 12 godzin. Wodę, cukier, ocet i miód zagotować i też odstawic na 12 godzin.

  2. Po 12 godzinach odlać sok od ogorków i wkładać je do słoików do których wcześniej włożono trochę kopru czosnku i kilka ziaren gorczycy, całość zalać zalewą i gotować w słoikach 15-20 minut te ze skórką a bez 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń