Do góry

Przekąski Przepis na:

Ogórkowa z konserwowych

Przekąski

Autor: novajulia

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 1192

Dodano: 16.04.2008

Odsłon: 3573

To nie pomyłka, nie z kiszonych tylko z konserwowych ogórków ;). Zupka jest pyszna - łagodniejsza w smaku... Super

Składniki

  • ogórki konserwowe (moga być robione na ostro), 4-6 szt średniej wiekości
  • papryka konserwowa, 1 szt czyt.1 płat
  • Boczek wędzony, 4 plasterki
  • CZOSNEK GRANULOWANY, 1 łyżeczka
  • kostka rosołu wołowego, 1 szt
  • woda, 4 szklanki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki pokroić na plasterki, a potem w ćwiartki, każdy plasterek. paprykę pokroić w paseczki. Boczek także w paseczki. Wszystkie składniki wrzucić do garnka z wodą i kostką rosołową. Dodać łyżeczkę czosnku granulowanego. Gotować około 20 min. Podawać można dowolnie: z ziemniakami, ryżem, groszkiem ptysiowym, lub grzankami. Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivona 28 kwietnia 2009 Jak zupa z ogórków konserwowych (robionych z octem) może być łagodniejsza od zupy z ogórków kiszonych ?
Wyjątkowo nieudany autorki przepis.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń