Do góry

Przekąski Przepis na:

Oliwki faszerowane masełkiem smakowym

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 18.05.2009

Odsłon: 1331

Oliwki z nadzieniem to nie tylko smaczna, ale i bardzo efektowna przystawka ;-)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło (miękkie) wymieszaj z drobno posiekanymi filetami anchois, sokiem z cytryny i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

  2. Oliwki (całe) wyjmij z zalewy, odsącz na sicie, umieść je w drylownicy ogonkiem do góry i ściśnij "ramiona" narzędzia.

  3. Wcześniej przygotowane i lekko schłodzone w lodówce masełko nałóż do zwiniętej w rożek papierowej torebki.

  4. Weź do ręki torebkę-rożek - jej koniuszek skieruj ku dziurce w oliwce. Przyciskając lekko, wypełnisz oliwkę farszem.

  5. Podaj je na grzance udekorowanej gałązką rozmarynu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

katarina994 17 września 2009 Brzmi smacznie, ale chyba straszna dłubanina z tym napełnianiem ,......

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń