Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet biszkoptowy

Śniadania

Autor: Anetta

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 718

Dodano: 06.06.2009

Odsłon: 10912

Smaczne śniadanko lub podwieczorek dla dzieciaków i nie tylko?

Składniki

  • jajka, 4szt.
  • mąka, 3małe łyżeczki(ale czubate)
  • mleko, 2łyżeczki
  • cukier, 3łyżeczki
  • tuszcz do smażenia
  • cukier puder lub dżem
  • lub:truskawki, 1szkl
  • bitaśmietana śnieżka, 1opakowanie
  • czekolada gorzka, 3kostki starte na tarce
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oddzielić żółtka od białek.Żółtka dokładnie rozmieszać z mąką i mlekiem i cukrem.Białka ubić na sztywną pianę połączyć delikatnie z masą z żółtek i smażyć na wolnym ogniu z obydwu stron tak okolo 20minut(na malutkim ogniu żeby się nie przypalił).Podawać z cukrem pudrem lub dżemem(dzieci tak lubią najbardziej)

  2. Można też zmiksować pół szkl. truskawek z 3 łyżeczkami cukru i polac nimi omlet i na to położyc znowu pół szkl. truskawek pokrojone na małe kawałki i udekorować bitą śmietaną zrobioną wg.przepisu na opakowaniu i posypać starta czekoladą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń