Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deserek do herbatki.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 427
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1239
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 427
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1239
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Jabłka obrać, poszatkować w cienkie plasterki. Wymieszać z ciastem, jedno jabłko zostawić do obłożenia wierzchniej warstwy. Ubić pianę z białek i dodać do żółtek razem z mąką. Masę wyłożyć na natłuszczoną i posypaną wiórkami formę, oprószyć cynamonem i wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 160 stopni. Można również zrobić omlet z innymi owocami sezonowymi, pyszny jest również z borówkami.