Do góry

Śniadania Przepis na:

omlet"francuski"

Śniadania

Autor: mrowa

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 768

Dodano: 12.08.2009

Odsłon: 1323

coś na ząb

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule kroimy na pół plasterki,czosnek i zioła(rozmaryn,tymianek-świeże)drobno siekamy-wszystko wrzucamy na rozgrzanyą oliwę z masłem chwile podsmarzamy doprawiamy sola i pieprzem.Dodajemy pojedynczo jajka lekko je rozkłucajac.Obracamy lekko patelnią i delikatnie odsuwamy po brzegach masę jajeczna(nie mieszać żeby nie wyszła jajecznica).Gdy jajka prawie się zetną można potrzasając patelnią złożyć omleta na pół.I gotowe.

  2. Można dodać grzyby,paprykę -to niestety wydłuży czas przyrządzania dania.Ważne żeby nie namieszać zbyt dużo składników aby omlet nie wyszedł za gruby.Zioła można dodać jakie kto lubi.Najlepsze są świerze zioła choć mogą być suszone(lepiej samemu sobie suszyć zioła).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń