Do góry

Śniadania Przepis na:

omlet z dodatkami

Śniadania

Autor: smerfetka

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 39

Dodano: 04.03.2009

Odsłon: 1772

pyszny omlet idealny na śniadanie lub kolację

Składniki

  • jajka, 6
  • śmietana, 2 łyżki
  • salami lub bekon w plastrach, 250 gram
  • parmezan, 80 gram
  • po łyżeczce oliwy i masła
  • sól, pieprz
  • listki świeżej bazylii
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.

  2. Oliwę i masło rozgrzać na dużej patelni, podsmażyć salami i zalać jajkami. Smażyć lekko podważając brzegi. Posypać startym parmezanem i bazylią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń