Do góry

Przekąski Przepis na:

Omlet z frytkami i czosnkiem

Przekąski

Autor: gras1952

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 9

Dodano: 26.01.2009

Odsłon: 834

Swietne, sycace danie o troche innym smaku. Warto wyprobowac. Polecam.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki pokroic w kostke. Usmazyc blade frytki. Wyjac z tluszczu. Na tym samym tluszczu usmazyc na jasno cebule pokrojona tez w kostke. Jaka roztrzepac z mlekiem, dodac sol i pieprz do smaku oraz zmiazdzony czosnek. Przed samym wylaniem jajecznej masy na patelnie dodac frytki i cebulke. Smazyc omlet z dwoch stron. (wygodniej jest go obrocic na druga strone jesli sie go przekroi na pol albo na cwiartki). Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń