Do góry

Przekąski Przepis na:

omlet z grzybami

Przekąski

Autor: goramarcina1

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 13637

Dodano: 19.08.2012

Odsłon: 3773

obiad w 15 minut

Składniki

  • 3 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 1 garść posiekanego szczypioru
  • 3-5 szlachetnych grzybów - same kapelusze -ja miałam kozaki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej z masłem do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pokrojone kapelusze grzybów lekko przesmażyć , tak aby sok wyparował, posolić,popieprzyć,przełożyć do miseczki.

  2. jajka roztrzepać na jednolitą masę,łyżeczkę mąki rozprowadzić najpierw w połowie mleka,póżniej dolać resztę i połączyć z jajkami.Posolić i popieprzyć

  3. dodać szczypior i usmażone grzyby (trochę zostawić na wierzch do dekoracji )

  4. smażyć z obu stron,aż jajka się zetną.

  5. Uwaga : średnica patelni nie może być za duża ,gdyż będzie kłopot z odwróceniem omleta - najlepsza będzie do 20 cm.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 27 sierpnia 2012 Taki omlet to raj dla podniebienia,mniam......

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 19 sierpnia 2012 Pyszności, jak zresztą wszystko co zawiera grzybki :) Jak tylko się pokażą to zrobię taki omlecik :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 19 sierpnia 2012 Super przepis, aż ślinka cieknie, tylko u mnie nie ma jeszcze sezonu na grzyby ale może niedługo sie pojawią.Póki co zachowam go w ulubionych!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 19 sierpnia 2012 Pyszny omlet, a jaki zapach, a są ludzie, którzy nie lubią leśnych grzybów. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń