Do góry

Dania główne Przepis na:

OMLET Z KURKAMI

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15437

Dodano: 01.02.2009

Odsłon: 648

Prosty i pyszny sposób na grzybki.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby podsmażyć na maśle przez ok. 15-20 minut. Pod koniec smażenia przyprawić solą i pieprzem. Zostawić w ciepłym miejscu.

  2. Jaja rozmącić, dodać natkę pietruszki, sól, pieprz, zioła. Ubić na jednolitą masę z dodatkiem ok. 4 dkg masła.

  3. Na patelni rozgrzać 1/2 łyżki masła, wylać połowę masy jajecznej i smażyć ok. 3 minut na złoty kolor. Omlet przewrócić i krótko podsmażyć z drugiej strony. Zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Z reszty masy usmażyć tak samo drugi omlet.

  4. Na pierwszy omlet wyłożyć grzyby i przykryć drugim omletem. Podawać na gorąco z pieczywem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń