Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
Makaron ugotować al dente. Ugotowany podsmażyć na patelni.
Jajka roztrzepać ze śmietaną ok. 200ml. Dodać posiekaną pietruszkę i szczypiorek, oraz troszkę startego sera. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i wylać na makaron.
Gdy makaron z jajkiem się podsmaży całość obrócić i przełożyć na blaszkę. Posypać serem i zapiec w piekarniku -ja daje parę minut w 200 stopniach. Można podać z ketchupem