Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie śniadaniowe, zdrowe i sycące
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 189
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 189
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Składniki
Szpinak wrzucamy do garnka, przykrywamy pokrywką i stawiamy na małym ogniu.
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z przyprawami i łyżeczką mąki. Białka ubijamy na pianę. Mieszamy delikatne z żółtkami.
Szpinak wrzucamy do garnka, przykrywamy pokrywką i stawiamy na małym ogniu.
Do rozmrożonego szpinaku dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Na sam koniec dodajemy łyżeczkę serka i wszystko mieszamy.
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z przyprawami i łyżeczką mąki. Białka ubijamy na pianę. Mieszamy delikatne z żółtkami.
Patelnię przecieramy ręcznikiem nasączonym oliwą i nagrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy masę i stawiamy na minimalnym ogniu. Przykrywamy pokrywką i smażymy aż do ścięcia się jajek.
Do rozmrożonego szpinaku dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Na sam koniec dodajemy łyżeczkę serka i wszystko mieszamy.
Patelnię przecieramy ręcznikiem nasączonym oliwą i nagrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy masę i stawiamy na minimalnym ogniu. Przykrywamy pokrywką i smażymy aż do ścięcia się jajek.
Omlet przekładamy na talerz, smarujemy szpinakiem i składamy na pół. Smacznego!