Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1162
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1162
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Składniki
Żółtka+ proszek rozrobić, aby urosły.
Ubić białka na sztywno potem dodawać powoli cukier i dalej ubijać. Potem dodać żółtka.
Na koniec wymieszać delikatnie z mąką.
Piec koła na lekko złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 8 minut.
Szybko zdjąć omlety na ściereczke i przykryć nawet folią, aby nie wyschły
Gdy ostygną na środek nałożyć powidła lub dżem i bitą śmietanę.
Omlety złożyć na pół i posypać cukrem pudrem.
Gotowe. Smacznego!