Do góry

Zupy Przepis na:

Opiekana fasolka

Zupy

Autor: klaudyna1957

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 859

Dodano: 23.07.2009

Odsłon: 7139

Fasolka na każdą porę dnia

Składniki

  • fasolki, 1 kg
  • Bułka tarta
  • tłuszcz do obsmażenia
  • jajko, 1
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. fasolkę myjemy,obcinamy końce gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru,bez przykrycia

  2. ugotowaną fasolkę odcedzamy

  3. jajko rozbełtać obtoczyć fasolkę a następnie w bułce tartej

  4. smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zosiaczek 16 lipca 2011 Nigdy nie obtaczałam w jajku.Muszę tak zrobić.

19 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 09 listopada 2009 jestem fasolkowym fanem, a ten przepis barzdo mi się podoba

19 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 28 lipca 2009 na pewno, raz nie zawsze dwa razy nie często, smacznego.pozdrawiam

19 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 28 lipca 2009 Wspaniale wygląda i napewno tak samo smakuje ,ale ile kaloriii....a co tam zrobie taką

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agus32 23 lipca 2009 Uwielbiam taką fasolkę ,pysznie wygląda.Pozdrawiam!!

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń