Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Składniki
Ser zemleć. Mąkę z proszkiem do pieczenia i tłuszczem wymieszać, dodać ser, sok z cytryny, jajka. Wszystko razem połączyć, zagnieść ciasto, rozwałkować je na grubość 1-2 cm.
Wykrawać szklanką krążki, pośrodku każdego wycisnąć kieliszkiem dziurki. Smażyć z obu stron, wyjąć łyżką cedzakową, odsączyć. Posypać cukrem pudrem.