Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, delikatne oponki - ilovebake.pl
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, sera, jak, śmietany i cukru zagniatamy ciasto. Pod koniec dodajemy spirytus. Na mocno posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 1-1,5 cm. Szklanką wykrawamy krążki, następnie kieliszkiem w środku mniejsze otworki. W rondelku rozgrzewamy olej lub smalec i na gorący ( temp. 180 C ) wkładamy oponki. Smażymy z obu stron na złoty kolor i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy oprószone cukrem pudrem.