Do góry

Desery Przepis na:

orfeusz

Desery

Autor: fidelek

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 2

Dodano: 05.08.2009

Odsłon: 2571

pycha =

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na początku oddzielam białko od zółtek oraz przesiewam mąkę,proszek do pieczenia i kakao. Trzepaczką ubić białko ze szczypta soli na sztywną pianę. Do piany dodać cukier i dalej ubijac, na końcu dodając żółtka.Następnie mieszając delikanie drewnianą łyżką dodawać produkty sypkie. Gotowe ciasto przełóżyć na blache wyłożoną papierem piekarniczym i piec ok. 30 min. w tem. 180 stponi.

  2. upieczone i ostudzone ciasto należy przekroić na 3 równe częci. W tym momencie należy ubić bitą śmietanę z fixem.

  3. spodni placek nasączmy i smarujemy konfiturą, a następnie czecią bitej smietany. Nastepnie kladziemy drugi placek ktory nasączamy i kładziemy również bitą smietanę. Na góre ciasta idzie 3 placek który też jest nasączany i smarowany bita smietaną. Bitą śmietną smarujemy również boki ciasta.

  4. Góre ciasta posypujemy rodzynkami ( nieparzonymi) i migdałami orza polewamy cienkim strumienie czekolady tworząc "siatkę". Gotowe ciasto wkladamy do lodowki na 2 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: orfeusz

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 05 sierpnia 2009 chryste elejson, TRZECIĄ a nie "czecią". A tak poza tym to fajny przepis :) tylko co to znaczy, że "wkładamy do lodów"?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń