Do góry

Przekąski Przepis na:

Orientalne sakiewki

Przekąski

Autor: granita

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1555

Dodano: 05.03.2010

Odsłon: 2906

Ciekawa i smaczna przystawka w orientalnym stylu.

Składniki

  • Kwadraty wonton, okolo 30 sztuk
  • mieso mielone wieprzowe, 150g
  • bok choy lub (kapusta pekinska) drobno pokrojona, 1/2 szklanki
  • celulka zielona drobno pokrojona, 1/3 szklanki
  • sos hoisin, 1 lyzka
  • sol
  • olej do smazenia
  • slodki sos chili jako dip
  • jajko
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso,cebulke, kapuste, sol, sos hoisin wymieszac razem. Kulke wielkosci malego orzecha wloskiego nalozyc na srodek kwadratu z ciasta. Brzegi kwadratu posmarowac dookola roztrzepanym jajkiem. Zlepic za soba przeciwlegle rogi kwadratu tworzac cos w rodzaju "poduszeczki", nastepnie chwycic "czubek" (czyli zlaczone razem rogi ciasta) i skrecic je mocno.

  2. Smazyc w woku na dobrze rozgrzanym oleju na zloty kolor. Odsaczyc na reczniku papierowym. podawac z sosem chili

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monia_i_ania 05 marca 2010 Kolejny fantastyczny przepis, bo o zdjęciu, nawet nie wspominam. Do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 05 marca 2010 Jak zwykle piękne zdjęcie i smakowity przepis. Do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń