Do góry

Przekąski Przepis na:

Oryginalna Caprese

Przepis dnia 2008-10-21
Przekąski

Autor: buongustai

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 350

Dodano: 19.10.2008

Odsłon: 12967

Smak Neapolu w Waszej kuchni

Składniki

  • mozzarella (najlepiej ta z mleka bawolego- tzw. mozzarella di bufala), dwie kulki po ok. 150 g lub jedna 250 g
  • dojrzałe pomidory, 2 sztuki
  • bazylia, pęczek
  • oliwa extra virgin
  • sól
  • grzanki z wiejskiego chleba, 4 sztuki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mozzarellę i pomidory pokroić w plastry. Ser rozłożyć na talerzu promieniście, położyć na nim plastry pomidora oraz po liściu bazylii. Całość posolić według uznania i skropić oliwą. Nam najlepiej smakuje z grzankami z wiejskiego chleba. Jeszcze tylko odrobinę włoskiej muzyki i dolce vita! Buon appetito!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń