Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te muffinki są pyszne, a krem dodaje im jeszcze więcej smaku. Przepis na babeczki znalazłam na blogu http://mojewypieki.blox.pl
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 365
Polecam.
Odsłon: 792
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36392
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 457
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 365
Polecam.
Odsłon: 792
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36392
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 457
Składniki
Masło ubić, dodać do niego cukier dalej ubijając do białości. Ciągle miksując wbić powoli jajka. Dodać ekstrakt.
W drugiej misce wymieszać ze sobą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i orzechy. Wszystko to dodać do pierwszej miski, połączyć ze sobą i zmiksować z mlekiem.
Do formy na babeczki powkładać papilotki. nałożyć ciasto (dużo nie urośnie). Piec ok. 25 minut w 170ºC.
Przygotowanie kremu: w garnuszku wymieszać roztopioną czekoladę, kakao, kawę i wodę. To wszystko wymieszać na gładką masę podgrzewając.
Białko oddzielić od żółtka. Żółtko zmiksować z połową cukru. Do tej masy powoli przelać czekoladową miksturę i zmiksować do połączenia składników.
W drugim naczyniu ubić białka, pod koniec dodając resztę cukru. Białka powoli dodać do czekoladowej masy. Delikatnie wymieszać.
Kremówkę ubić na sztywno, dodać ją do masy i wymieszać bez pozostawiania białych smug. Wstawić do lodówki do stężenia.
Wystudzone muffinki posmarować kremem. Smacznego!