Do góry

Przekąski Przepis na:

Orzechowe "paluszki" z kurczaka

Przepis dnia 2008-06-17
Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6197

Dodano: 15.06.2008

Odsłon: 32882

kurczak trochę inaczej panierowany

Składniki

  • 2 piersi kurzęce
  • 1/2 szklanki orzechów ziemnych mielonych-takich zwykłych kupowanych w łupinach
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • sól,pieprz, majeranek
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 żółtko
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi pokroić w paski ok.2 cm, przyprawić. Do naczynia z mięsem dołożyć majonez i żółtko , dokładnie wymieszać- obkleić kurczaka. Orzechy i bułke tartą wymieszać ze sobą.

  2. Kurczaka panierować w tej mieszance i smażyć na złoty kolor z obu stron. Jako danie obiadowe podaję to z makaronem w sosie pomidorowo-czosnkowym i ..smakuje mi. Wam też życzę dużego smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń