Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka orzechowa oprócz właściwości leczniczych ma też świetne walory smakowe. Polecam.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Zebrane orzechy w całości pokroić nożem na mniejsze kawałki. Przełożyć do dużego słoja i zalać spirytusem. Zakręcić mocno i odstawić w ciemne miejsce na 2 miesiące (od czasu do czasu potrząsając słojem). Następnie odsączamy orzechy, które są już do wyrzucenia, a pozostały alkohol łączymy z rozpuszczonym w przegotowanej wodzie cukrem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do przegryzienia na kilka miesięcy. Moja zniknęła już po 5 miesiącach:) I była idealna:)