Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koszt jednej porcji to tylko 1,1 zł!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Blaszkę wyłożyć herbatnikami. Granata wyłuszczyć, limonkę obrać, skroić ze skórki nadmiar białej błonki i pokroić w juliannę, sparzyć we wrzątku, przelać zimną wodą. Wycisnąć sok z limonki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, ser zmiksować z limonką i połączyć delikatnie ze śmietaną. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku i połączyć z kremem serowym, wymieszać z granatem i skórka limonkową. Krem wyłożyć na herbatniki i posypać tartą czekoladą, włożyć do lodówki na min, 1 h.