Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealny dodatek do herbaty,drinków i deserów!
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 79
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 79
Składniki
Cytryny sparzyć,przekroić na pół,a następnie wycisnąć sok i wlać do garnka.Do zawartości naczynia wrzucić skórkę,wsypać cukier,starannie wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 5 min,cały czas mieszając.
Garnek zdjąć z ognia ,usunąć skórki oraz ewentualnie szumowiny,a następnie sok ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu ok. 5 min,od czasu do czasu mieszając.
Jeszcze gorący sok przelać do butelek lub słoików,po czym dobrze zakręcić(syropu nie trzeba pasteryzować).